Laminati


Laminirane talne plošče so sestavljene iz več slojev. Jedro je navadno iz vlaknene plošče, zgornji in spodnji sloj pa sta iz umetne mase oz. laminata v imitaciji lesa, granita, marmorja… Beseda imitacija ima navadno slabšalen prizvok, vendar se podi iz laminiranih plošč, ki se v zadnjem času pojavljajo na tržišču, ne razlikujejo bistveno od lesenih tal, le da tu ne gre za masivni les.

 

Prednosti laminiranega poda so: odpornost proti kemikalijam, mastnim madežem, udarcem, obrabi in razenju ( tudi proti petam ženskih čevljev in kolesom pisarniških stolov), ter celo proti vročini cigaretnih ogorkov. Poda ni treba lakirati. Lahko ga polagamo plavajoče ali lepimo. Pri plavajočem podu je priporočena podlaga iz poliuretanske penaste folije, da preprečimo votlo donenje in naredimo nekoliko mehkejšo hojo. Velika pomanjkljivost v primerjavi z lesom je hladen občutek na otip.

 

Plošče so veliko tanjše od klasičnega parketa (med 7 in 8 milimetri), kar pomeni da jih lahko položimo tudi tam, kjer so bile prej položene keramične ploščice ali tekstilne obloge. Zato je še posebej primeren za adaptacije. Laminatne obloge so primerne tudi za talno ogrevanje. (SIST EN 13329).


V ponudbi imamo široko paleto različnih laminatov. Izbirate lahko med različnimi tipi obdelav in vzorci. Obiščite nas v našem salonu ali nas pokličite za več informacij.
Pošlji povpraševanje:


Za več informacij o naši ponudbi nas lahko pokličite na External link opens in new tab or window041 527 844   /   External link opens in new tab or window041 66 33 44, nam pištite na External link opens in new tab or windowmabo@siol.net, nas obiščete v našem salonu v External link opens in new tab or windowStegnah 3a, 1000 Ljubljana, ali pa izpolnite spodnji obrazec:

Ime in priimek*:

E-Mail*:

Telefon:  Sporočilo*: