Športni pod


Športni pod


Športni pod je namenjen predvsem športu, zato mora biti elastičen, da ne trpijo sklepi in hrbtenica, kar pomeni, da mora blažiti doskok za več kot 56%, hkrati pa mora biti dovolj trd, da se žoga odbije na njem več kot 90% tega, kot bi se odbila na betonu. Odboj mora biti po celem podu enakomeren.


Vsem tem parametrom je težko zadostiti, zato je potrebno v laboratoriju vse to stestirati in tako dobiti pravilna razmerja. Lak mora biti nedrseč in negorljiv, ter odporen na koleščka tribun.


Sami smo razvili svoj športni pod, ki se imenuje MABOFLOOR. Že 15 let je položen v dvorani Leona Štuklja. Certificirala ga je tudi FIBA, saj se je na njem dolga leta igrala Euroliga. Je edini slovenski športni pod domače izdelave na katerem je igrala Euroliga.

Pošlji povpraševanje:


Za več informacij o naši ponudbi nas lahko pokličite na External link opens in new tab or window041 527 844   /   External link opens in new tab or window041 66 33 44, nam pištite na External link opens in new tab or windowmabo@siol.net, nas obiščete v našem salonu v External link opens in new tab or windowStegnah 3a, 1000 Ljubljana, ali pa izpolnite spodnji obrazec:

Ime in priimek*:

E-Mail*:

Telefon:  Sporočilo*: