Dvoslojni gotovi parket


Dvoslojni gotovi parket je izdelan iz dveh slojev:


  • zgornji sloj iz plemenitega lesa, debeline 3-5 mm
  • spodnji nosilni sloj, ki je lahko iz masive (smreke ali hrasta), ki je narezana na deščice debeline cca. 25 mm ki so med seboj zamaknjene za 90° in imajo rege široke 2-3 mm. Lahko je tudi iz vezane plošče (skandinavska breza, ki je vsakih 3-5 cm narezana do 80% globine).

Nosilni sloj daje dvoslojnemu parketu prečno stabilnost, saj ima zgornji sloj tendenco, da bi se zaradi vlage v prostoru upognil v konkavno ali konveksno obliko (odvisno od količine vlage). Nosilni sloj naj bo zato vsaj enkrat debelejši od zgornjega plemenitega sloja, sicer parket ni stabilen.


Gotovi parket je lahko surov, oljen ali lakiran. Izredno primeren je za talno ogrevanje, vendar se ne priporoča debelin večjih od 15 mm. Obstaja v debelinah 8-15 mm.

V ponudbi imamo široko paleto različnih gotovih parketov. Izborate lahko med različnimi tipi lesa in vzorci. Obiščite nas v našem salonu in si izberite vaš novi parket.Pošlji povpraševanje:


Za več informacij o naši ponudbi nas lahko pokličite na External link opens in new tab or window041 527 844   /   External link opens in new tab or window041 66 33 44, nam pištite na External link opens in new tab or windowmabo@siol.net, nas obiščete v našem salonu v External link opens in new tab or windowStegnah 3a, 1000 Ljubljana, ali pa izpolnite spodnji obrazec:

Ime in priimek*:

E-Mail*:

Telefon:  Sporočilo*: